הרעיון של bitcoin הומצא לראשונה בשנת 2008. Satoshi השתפר בעיצוב על ידי הוספת בלוקים לשרשרת המקורית מבלי להזדקק להם להיות מוצפנים על ידי גורם מהימן. בלוקים אלה מחזיקים את עצמם בקבוצות של עסקאות תקפות המהוות blockchain. בלוקצ'יין זה יוצר ספר ספר דיגיטלי אשר מבוזר ולא ניתן לשנותו בשום צורה. זה מנוהל על ידי שימוש בשרת חותמת זמן ורשת עמיתים לעמית. זה נותן לגיטימציה על ידי אוסף של אינטרסים עצמיים. הבלוקצ'יין ידוע גם כפרוטוקול להחלפת ערך. על ידי שמירת נתונים ברשת ענן, יש ביטול כל הסיכונים האפשריים שעלולים לנבוע מהנתונים המוחזקים במקום אחד. זה גורם לבעיות בכל הפיצוחים האפשריים מכיוון שאין שום נקודה מרכזית ברשת לתקוף. על ידי שימוש במערכת הבלוקצ'יין המבוזרת, מועברים נתונים דרך העברת הודעות אד-הוק ומערכת רשת מופצת. שיטות האבטחה שנקבעו, עבור חסימת חסימות כוללות קריפטוגרפיה של מפתח ציבורי. מפתח ציבורי זה משתמש במחרוזת מספרים אקראית בכדי לשלוח אסימוני ערך ברחבי הרשת. זה פועל כמו סיסמה, המודעה היא מאפשרת לבעלים גישה לצפייה בכל המידע המאוחסן ב- blockchain שנחשב בלתי ניתן להפרעה.
רשתות חסימות נקראות ידידותיות למשתמש ופתוחות לקהל אך הן דורשות נוכחות פיזית כדי לגשת אליה. הדבר הטוב ביותר עם bitcoins הוא שאין בקרות גישה הדרושות כהרשאות. ניתן להוסיף יישומים לרשת blockchain מבלי להזדקק לאישור או אמון של אחרים שכן ה- blockchain משמש כשכבת תעבורה. הבלוקצ'יין מאבטח את עצמו בכך שהוא מבקש רשומות חדשות כדי להציג הוכחת עבודה (POW). ארגונים פיננסיים רבים לא הפכו את השימוש בבלוקצ'יין המבוזר לעדיפות, זאת בניגוד לחברות ההשקעות שאימצו אותו מאז, וכבר באפריל 2018, ביטקוין היה הקריפטו בעל ההיוון הגבוה ביותר בשוק.
Blockchain מבטל את הסיכון שמגיע לריכוז נתונים על ידי אחסונו ברשתות. לנתונים מרכזיים יש מעט פגיעות בהאקרים סייבר יכולים להשתמש נגד ארגון. כדי להיות מסוגלים לשמור מידע כגון סיסמאות משתמשים, זהות משתמש, נכסים ושמות משתמש. טכנולוגיית Blockchain משתמשת במערכות הצפנה המגנות על גניבת הנכסים הדיגיטליים שלך. במקרה זה, אתה יכול להשתמש במפתח ציבורי או במפתח פרטי. "